E-commerce

Webshop starten met een Lightspeed theme of custom design?

Als je eenmaal voor een pakket of SAAS systeem hebt gekozen kom je meestal uit bij een theme store. Maar wil je een Lightspeed theme, of een custom design?

Webshop starten met een Lightspeed theme of custom design?

Je kunt een webshop op verschillende manieren starten. Als je eenmaal voor een pakket of SAAS systeem hebt gekozen kom je meestal uit bij een theme store. Veel mensen kiezen zelfs het systeem uit op basis van de bestaande themes. Ook een Lightspeed webshop kun je op verschillende manier bouwen en inrichten. Indien je zelf weinig kennis hebt, of omdat je snel wilt starten met een professionele basis, is het gebruik van enen webshop theme een verstandige keuze.

Maar wat is een webshop theme?

Een theme ook wel bekend als template of thema, is een bestaand design of een bestaande opbouw voor jou webshop. Het is ware een ‘skin’ of jasje welke je over jouw webshop heen plaatst, of gebruikt als beginpunt. Dit thema kun je vervolgens helemaal zelf vullen. Je kunt alle kleuren aanpassen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen jouw eigen afbeeldingen te plaatsen. Wij zijn gespecialiseerd in webshop themes voor Lightspeed & Shopify. We zijn ervan overtuigd dat een goede basis het halve werk is, en een goede basis is volgens ons een professioneel design. Een ontwerp dat er betrouwbaar uitziet en waar jouw bezoekers zich direct veilig en vertrouwd voelt. Een opbouw die goed doordacht is en waar webshop bezoekers op een snelle manier naar de juiste pagina’s en producten worden geleid.

Door te werken met een thema kun je snel van start. Je kunt zelfs binnen een bestaand thema een webshop maken die volledig aansluit bij jouw wensen, producten, merk en branche.

‘’Door te werken met een Lightspeed webshop theme kun je snel van start. Je kunt zelfs binnen een bestaand thema een webshop starten die volledig aansluit bij jouw wensen, producten, merk en branche.’’ – Roy, DMWS

Verkoop jij artikelen die in geen enkel Lightspeed theme passen of ben jij ervan overtuigd dat jouw merk een unieke uitstraling behoeft? Dan kun je een custom design overwegen. Weeg vooral de kosten en baten af. Een custom design kost al gauw duizenden euro’s. Gaat het dit opleveren? Of kun je bijvoorbeeld met een aantal wijzigingen in een thema ook al die unieke uitstraling krijgen die jij wenst?

De voordelen van een webshop thema

een theme van DMWS wordt continu geoptimaliseerd, op basis van ervaringen en input van klanten, alsmede van de nieuwe ontwikkelingen in de markt wordt een thema continu verbeterd en zo profiteer jij dus eigenlijk altijd van de nieuwste en beste features

✅ Een thema wordt ontwikkeld naar de laatste trends en op basis van jarenlange ervaringen vanuit de markt en ons team

✅ Met een theme kun je binnen 1 dag live, zelf geen design skills? Dan kun je iemand laten helpen die niet per se over development skills hoeft te beschikken

✅ Een thema is gebouwd vanuit een conversie verhogend oogpunt, bij custom designs gaat het vaak over het design waardoor het doel uit het oog wordt verloren

Door te werken met een thema kun je snel van start. Je kunt zelfs binnen een bestaand thema een webshop maken die volledig aansluit bij jouw wensen, producten, merk en branche.