E-commerce

Nieuwe wetgeving van de belastingdienst? ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’!

Nog meer regeltjes? Helaas zijn er naast alle corona maatregelen, Lock down regels, privacywetten en BTW afspraken nóg andere Wetten waar je je als internet ondernemer aan moet houden.

Nog meer regeltjes? Helaas zijn er naast alle corona maatregelen, Lockdown regels, privacywetten en BTW afspraken nóg andere Wetten waar je je als internet ondernemer aan moet houden.

De overheid heeft een aantal spelregels bedacht voor de digitale ondernemers en die veranderen nogal eens. Het is lastig om naast het ondernemen zelf ook nog eens deze wetgeving in de gaten te houden. Niet alleen omdat het moet, maar zeker ook omdat er bepaalde regelingen zijn waar je juist veel voordeel uit kunt halen. En dat leggen we je graag even uit! Wij maken het niet alleen makkelijk, maar ook leuker. Zo doen we dat, belastingdienst!

Wetgeving die jouw als ondernemer geld kunnen opleveren

Mocht je geen boekhouder of accountant hebben die je hier op wijst dan loont het zich zeker om de KOR ( Kleineondernemersregeling) te checken. Deze geeft de mogelijkheid tot vrijstelling van Btw aan ondernemers met een jaarlijkse omzet tot €20.000.

Als eens gehoord van de Unieregeling? Deze maakt het mohelijk om centraal je aangifte te doen via het éénloketsysteem. Behaal je met jouw Nederlandse webshop een jaaromzet van €10.000 of meer met verkopen aan consumenten in EU-landen buiten Nederland, dan ben je btw plichtig in de landen waarin je verkoopt.

Nog zin om verder te lezen? Wij gaan er niet al te veel woorden mee aan vuil maken maar willen je gratis de tip meegeven om de ‘’nieuwe wetten’’ app te downloaden zodat je altijd en op tijd op de hoogte bent van de nieuwste wet- en regelgeving!

De Nieuwe Wetten app

De Nieuwe Wetten app is een initiatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In de app vind je wetswijzigingen die nog moeten ingaan en wetswijzigingen die de afgelopen 6 maanden zijn gelanceerd. Wij gebruiken bij DMWS ook deze handige app om up-to-date te blijven. Boetes lopen namelijk hoog op als je je als ondernemer niet houdt aan de fijne spelregels van de belastingdienst.Handige functies in de app 🙏

Onze favoriete functies in de nieuwe wetten app:

✅ Kies je favoriete onderwerpen en branches

✅ Bepaal voor welke wetswijzigingen je meldingen wilt krijgen en hoe vaak je deze krijgt

✅ Zoek direct naar een wetswijziging

✅ Plaats een wetswijziging in je digitale agenda

✅ Deel een wetswijziging met anderen, bijvoorbeeld via Whatsapp of e-mail

✅ Naast de app kun je een compleet overzicht van wetswijzigingen vinden op

ondernemersplein.kvk.nl/wetswijzigingen.

Download de Nieuwe Wetten app

De Nieuwe Wetten app is gratis en beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. Download ‘m hier in de App store, of klik op deze link voor de app in de Google Play store!


Download de app